top of page
Bruin haarmodel
Haaruitval

Iedereen heeft wel eens last van haaruitval. Dit komt omdat haren verschillende fases groeien en uitvallen. Van zodra je meer dan 100 haren per dag verliest, spreken we van abnormaal haarverlies.

Een groot deel ervan is genetisch en hormonaal bepaald. Als er in de familie meer kaalheid voorkomt, heeft u ook een grotere kans om hier last van te krijgen. Het typische patroon bij mannen is terugtrekkende haarlijn en kaalheid op het achterhoofd. Bij vrouwen is het patroon wat anders; daar ligt het meer vooraan. Dit veelvoorkomend type van kaalheid wordt alopecia androgenetica genoemd.

Er bestaan uiteraard nog andere vormen van kaalheid. Op consultatie wordt gekeken wat de vermoedelijke oorzaak is. Er wordt een klinisch onderzoek gedaan van de hoofdhuid en de haren. Verder wordt er een bloedafname voorgeschreven om eventuele tekorten op te sporen. Enkel bij tekorten is het zinvol om vitamines bij te nemen. Een goede shampoo gebruiken is ook belangrijk om de hoofdhuid goed te verzorgen.

De aanpak van haaruitval is vaak een langdurig proces. Er bestaan middelen om haaruitval af te remmen. Maak een afspraak indien u graag meer info wenst over preventie/behandeling van haaruitval.

Mesotherapie

Bij mesotherapie wordt gebruik gemaakt van SkinBoosters om de haarfollikels te stimuleren. Dit bevat peptiden en groeifactoren, specifiek gericht op het behandelen van haarverlies.

PRP

PRP wordt geadviseerd na transplantatie. Dit bevordert de overleving van de getransplanteerde haarfollikels. Indien u een haartransplantatie laat uitvoeren, kan u nadien terecht voor de PRP onderhoudsbehandeling.

bottom of page