top of page
Rimpels

Rimpels ontstaan door verschillende oorzaken, zoals huidverslapping, zwaartekracht en mimiek. Door invloeden van buitenaf wordt rimpelvorming versterkt, zoals UV schade, roken en luchtvervuiling. Of je makkelijk rimpels krijgt wordt ook deels bepaald door je genetica.

Wat gebeurt er tijdens het verouderen?

Het herstellend vermogen van de huid en bindweefsel neemt af. De hoeveelheid hyaluronzuur, vocht, collageen en elastine verminderen. Onderhuids vetweefsel verdwijnt en de botstructuur verandert.

Soorten rimpels

Slaaprimpels ontstaan door het kreuken of plooien van de huid tijdens de slaap. Eén kant van het gelaat kan hierdoor meer gerimpeld zijn.

Expressierimpels worden veroorzaakt door je mimiek. Dit worden dynamische rimpels genoemd. Frons je veel, dan krijg je typische verticale lijntjes tussen de wenkbrauwen. Kraaienpootjes ontstaan door te glimlachen. Rimpels op de bovenlip zien we vaak bij rokers. Als de rimpels zichtbaar blijven wanneer je gezichtsspieren in rust zijn, noemen we dit statische rimpels.

Door de zwaartekracht zien we ook bepaalde rimpels toenemen, zoals de lijn tussen de neus en mondhoeken die steeds dieper wordt met het verouderen. 

De meest gebruikte methoden zijn

  • Preventie met botulinetoxine

  • Opvullen met oppervlakkig injecteren van hyaluronzuurfillers

  • Huidregeneratie met PRP

  • Collageenproductie stimuleren met een BIO stimulator

  • Huidvernieuwing door middel van peeling of laser

 

Overweeg je een behandeling maar weet niet goed welke methode geschikt is? Dan kan je terecht voor een vrijblijvend gesprek.

Botulinetoxine

Botulinetoxine is de naam van een geneesmiddel wat spierontspannend werkt. Door het in de spier te injecteren, maakt het de spieren tijdelijk onbruikbaar. Afhankelijk van de dosis kan het de spier licht of sterk behandelen, afhankelijk van je wensen.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een lichaamseigen product. Het kan diep of oppervlakkig geplaatst worden om volume te geven aan het gelaat. Ook fijne plooitjes kunnen we opvullen met dit product.

Peeling

Een peeling bestaat uit actieve ingrediënten om de oppervlakkige huidlaag te vernieuwen. De meest gebruikte ingrediënten zijn fruitzuren, TCA en fenol. Bespreek met de arts wat de mogelijkheden zijn voor jouw huid.

Platelet Rich Plasma

Tijdens PRP wordt na een bloedafname het plasma gescheiden van de rest van het bloed. Dit bevat groeifactoren die weefselherstel bevorderen.

BIO stimulator

Preventieve behandeling voor beginnende huidverslapping. De collageenaanmaak wordt gestimuleerd om tekenen van veroudering terug te draaien. 

bottom of page