top of page
Valerie Geskens - groot-112.jpg

FAQ

Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijzing nodig voor mijn afspraak?

Nee, een verwijzing is niet nodig. Je kan rechtstreeks een afspraak maken.

Wat moet ik aanduiden als ik op afspraak wil komen?

Bij het maken van een afspraak kan je kiezen tussen medisch of esthetisch. Als je zowel een medische als esthetische vraag hebt, dan kan je best esthetisch aanduiden. Een consultatie met een medische inhoud wordt vergoed door de mutualiteit.

Als nieuwe patiënt, moet ik dan eerst op intakegesprek komen of mag ik onmiddellijk behandeld worden?

Voor botuline toxine is het geen probleem om tijdens het eerste consult behandeld te worden. Er zijn weinig contra-indicaties voor deze behandeling en de meeste personen zijn goede kandidaat om hiermee behandeld te worden. Voor fillers, peelings, skinboosters, ... adviseer ik zeker een intakegesprek (consult esthetische behandeling).

Zijn er risico's verbonden aan een behandeling?

Dokter Geskens werkt met hoogwaardige producten en apparatuur om de beste medische zorg te kunnen bieden. Zo blijven de risico's gering. Tijdens uw intakegesprek worden mogelijke nevenwerkingen aangehaald van een behandeling.

Is de behandeling pijnlijk?

De meeste behandelingen worden erg goed verdragen. Om behandelingen zo comfortabel mogelijk te maken, wordt lokale verdoving gebruikt.

Wordt de behandeling vergoed door de verzekering?

In België worden esthetische behandelingen niet vergoed. Consultaties waar een diagnose wordt gesteld, worden wel vergoed. Kleine ingrepen worden vergoed door uw ziekenfonds. De terugbetaling hiervan gebeurt automatisch.

Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?

De houdbaarheid van het resultaat is verschillend per behandeling en per persoon. Zo is het verwijderen van een bloedvaatje of een vlekje meestal permanent, maar een peeling bijvoorbeeld moet al eens herhaald worden.  Afhankelijk van het type, de zone, het individu kan het resultaat minder lang houden dan bij een andere persoon. Er wordt een inschatting gemaakt, maar de duur kan dus nooit gegarandeerd worden. 

Kan ik zelf mijn behandeling kiezen?

Er wordt rekening gehouden met medische voorgeschiedenis, medicatie, vorige behandelingen. Soms zal er een andere behandeling geadviseerd worden. Er wordt een natuurlijk resultaat nagestreefd, the 'no-trace face'.

Waarom je laten behandelen door een esthetisch arts?

Een esthetisch arts heeft een bijzondere expertise in cosmetische behandelingen. Dit weerspiegelt zich in het resultaat van uw behandeling. Een arts weet u correct te adviseren en heeft kennis om mogelijke complicaties te behandelen. Esthetische behandelingen mogen uitsluitend uitgevoerd worden door artsen; niet door verpleegkundigen of schoonheidsspecialisten. Ik verwijs hierbij naar het besluit van de Hoge Gezondheidsraad in  juni 2022 link naar document.

Kan ik resultaten zien van andere personen?

Resultaten delen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Als arts zijn we gebonden aan beroepsgeheim. Het delen van foto's zou bepaalde verwachtingen kunnen creëren waar je jezelf aan gaat spiegelen. Iedere persoon is verschillend, alsook iedere behandeling en het resultaat. 

Wat is de prijs van een behandeling?

De Orde der Artsen laat niet toe dat er prijzen vermeld worden. De wetgeving stelt dan weer dat prijzen transparant moeten zijn. Best kom je op intakegesprek, dan deel ik mee wat de prijs is van een bepaalde behandeling. Ook wordt er een inschatting gemaakt welke behandelingen mogelijk zijn voor het beschikbare budget.

Wat doe ik als ik een probleem heb na een behandeling?

Als er een bijwerking zou optreden, kan u best contact opnemen via Whatsapp +32 492 491 491.  Dokter Geskens tracht iedere complicatie zelf te behandelen of door te verwijzen naar een ander discipline. Indien er uitzonderlijk een medische urgentie zou optreden, dient u de hulpdiensten te contacteren via 112.

Wat is het verschil tussen een esthetisch arts en plastisch chirurg?

Iedere arts kan zich in principe esthetisch arts noemen. Plastisch chirurgie is een erkende discipline met officiële Belgische opleiding. In België bestaat er (nog) geen erkende opleiding voor esthetische geneeskunde.​​ Het is dus belangrijk dat je bij een arts gaat die een kwalitatieve opleiding gevolgd heeft. Dokter Geskens is erkend lid van de BVEG (Belgische Vereniging voor Esthetische Geneeskunde).

Waarom moet ik een document ondertekenen voor de behandeling?

Het Informed Consent is een wettelijke verplichting; iedere medische procedure moet u toegelicht zijn en u dient de arts toestemming geven om de behandeling uit te voeren. U krijgt de kans om te vragen wat de inhoud is van de procedure, welke producten gebruikt worden, de mogelijke complicaties, enzovoort. Door het document te ondertekenen verklaart u dat u ingelicht bent en u de toestemming geeft om behandeld te worden.

Hoe kan ik betalen in de praktijk?

Je betaalt vlak na de behandeling met Bancontact, Payconiq of cash. Betalen met VISA en Mastercard is niet mogelijk.

DOKTER GESKENS

Valerie Geskens - groot-27_edited.jpg

Postgraduaat Esthetische Geneeskunde

Postgraduaat Anatomie gelaat en hals

Postgraduaat Complicatiemanagement

RIZIV nummer

17413478004

09930867701

BIG nummer

bottom of page