top of page
Valerie Geskens - groot-112.jpg

FAQ

Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijzing nodig voor mijn afspraak?

Nee, een verwijzing is niet nodig. Je kan rechtstreeks een afspraak maken.

Wat is het verschil tussen een esthetisch arts en plastisch chirurg?

Iedere arts kan zich in principe esthetisch arts noemen. Plastisch chirurgie is een erkende discipline met officiële Belgische opleiding. In België bestaat er (nog) geen erkende opleiding voor esthetische geneeskunde.​​ Het is dus belangrijk dat je bij een arts gaat die een kwalitatieve opleiding gevolgd heeft.

Zijn er risico's verbonden aan een behandeling?

Dokter Geskens werkt met hoogwaardige producten en apparatuur om de beste medische zorg te kunnen bieden. Zo blijven de risico's gering. Tijdens intakegesprek worden voor- en nadelen aangehaald van de behandeling en product.

Is de behandeling pijnlijk?

De meeste behandelingen worden erg goed verdragen. Om behandelingen zo comfortabel mogelijk te maken, wordt lokale verdoving gebruikt.

Wordt de behandeling vergoed?

In België worden esthetische behandelingen niet vergoed. Consultaties waar een diagnose wordt gesteld, worden wel vergoed. Kleine ingrepen worden in de meeste gevallen vergoed. De terugbetaling gebeurt automatisch.

Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?

De houdbaarheid van het resultaat is verschillend per behandeling en per persoon. Zo is het verwijderen van een bloedvaatje of een vlekje meestal permanent, maar een peeling bijvoorbeeld moet al eens herhaald worden.

Kan ik zelf mijn behandeling kiezen?

Er wordt rekening gehouden met medische voorgeschiedenis, medicatie, vorige behandelingen. Soms zal er een andere behandeling geadviseerd worden. Er wordt een natuurlijk resultaat nagestreefd.

Waarom je laten behandelen door een esthetisch arts?

Een esthetisch arts heeft een bijzondere expertise in cosmetische behandelingen. Dit weerspiegelt zich in het resultaat van uw behandeling. Een arts weet u correct te adviseren en heeft kennis om mogelijke complicaties te behandelen. Esthetische behandelingen mogen uitsluitend uitgevoerd worden door artsen; niet door verpleegkundigen of schoonheidsspecialisten.

Kan ik resultaten zien van andere personen?

Resultaten delen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Als arts zijn we gebonden aan beroepsgeheim. Het delen van foto's zou bepaalde verwachtingen kunnen creëren waar je jezelf aan gaat spiegelen. Iedere persoon is verschillend, alsook iedere behandeling en het resultaat. 

Wat is de prijs van een behandeling?

Bij het maken van een afspraak kan u richtprijzen zien van de behandelingen. De prijzen kunnen hiervan afwijken indien u bijvoorbeeld een hogere dosis nodig heeft of meerdere sessies. Tijdens een initieel consult kan een goede inschatting gemaakt worden. Bij meerdere behandelingen wordt gewerkt met een pakketprijs.

Wat doe ik als ik een probleem heb na een behandeling?

Als er een bijwerking zou optreden, kan u best contact opnemen via Whatsapp +32 492 491 491.  Dokter Geskens tracht iedere complicatie zelf te behandelen of door te verwijzen naar een ander discipline. Indien er uitzonderlijk een medische urgentie zou optreden en u kan Dokter Geskens niet bereiken, dient u de hulpdiensten te contacteren via 112.

Waarom moet ik een document ondertekenen voor de behandeling?

Het Informed Consent is een wettelijke verplichting. Iedere medische procedure moet u toegelicht zijn en u dient de arts toestemming geven om de behandeling uit te voeren. Daarvoor dient de behandelovereenkomst.

DOKTER GESKENS

Valerie Geskens - groot-27_edited.jpg

Postgraduaat Esthetische Geneeskunde

Postgraduaat Anatomie gelaat en hals

Postgraduaat Complicatiemanagement

RIZIV nummer

17413478004

09930867701

BIG nummer

bottom of page