top of page

beauty

BLOG

Door Valérie

Wat is collageen? En is het nemen van een supplement zinvol?

#collageen komt voor in ons bindweefsel en zorgt voor de stevigheid van onze huid. Vanaf 25 jaar neemt de productie gestaag af. Vanaf 40 jaar gaat de productie nog sneller achteruit.

Niet enkel de leeftijd, maar ook de levensstijl hebben een invloed op je collageenproductie. Gesuikerde voeding, zonblootstelling en roken hebben ook een nadelige invloed op ons collageen.


Een gezonde levensstijl helpt om de stevigheid van de huid zo lang mogelijk te behouden. Supplementen met collageen worden rond de oren geslingerd, maar er is nog veel onderzoek nodig om aan te tonen of het werkzaam is. Het innemen van een collageen supplement wil niet zeggen dat het ook werkelijk op de juiste plek in je lichaam terecht komt. Of dat je lichaam er iets mee doet.


Crèmes die claimen dat ze collageen bevatten, geraken niet doorheen de huidlagen. Wil je echt iets doen tegen huidverslapping, begin alvast met zonbescherming. Retinol in je huidverzorging helpt ook om je collageenproductie te stimuleren. En wil je nog een stapje verder gaan, kan je ook kiezen voor een BIO stimulator, een injectable gericht op stimulatie van collageen.

Comments


bottom of page